Yes! Aril is omgedoopt tot buitenspeelmaand. Veel kinderen spelen te weinig buiten en daar moet verandering in komen.
Daarom deze maand 10% korting op al het buitenspeelgoed met de kortingscode: BUITENSPEELMAAND
  • Lorem ipsum

Waarom Grapat Mandala zo tof is!

3 Mei 2020
door Karin

Waarom Grapat Mandala zo tof is!

 

Grapat Mandala, tja het zijn prachtige herkenbare kleine losse figuurtjes (loose parts), gemaakt van mooi hout en prachtige kleuren. Maar wat kun je er nou precies mee? Dat ga ik jullie hier uitleggen, maar eerst een beetje achtergrondinformatie over de Mandala.

 

Een Mandala

Mandala’s zijn prachtige cirkelvormige figuren met symmetrische elementen. Het woord mandala stamt uit het Sanskriet en betekent: 'magische cirkel'.

Een mandala is een oersymbool dat geen begin en geen einde kent. Hierdoor ontstaat er bewustwording van de verbinding met alles om je heen en van de oneindigheid van het bestaan. 

 

Grapat Mandala

De Grapat Mandala loose parts zijn uitermate geschikt om in rust geometrische en symmetrische vormen te leggen. Het stimuleert het leggen van patronen, het sorteren, spelen en leren kennen van kleuren, kleurnuances en vormen, maar ook stimuleert het de fantasie en het spelen in de ruimte (ruimtelijke ordening/oriëntatie). Op de foto hieronder zie je hoe er een prachtig patroon ontstaat door herhaling en de ronde vorm. Ook zie je hier het sorteren (blauwe en rode figuren in de ringen) in combinatie met het leggen van een patroon in de ruimte.

Grapat mandala

Op de bovenstaande foto wordt er op de grond in de ruimte gespeeld. Ook is het heel goed mogelijk om op een mooie ronde speelplaat op de tafel te werken. Juist voor de wat jongere kinderen is dat fijner werken. Wanneer zij op de vloer werken, zullen zij het grote speeloppervlak nog niet goed kunnen overzien.

 

Ander spel

Naast het gebruik voor het leggen van Mandala's, zijn de loose parts ook zeer geschikt voor het gebruik in fantasierijk rollenspel. Kinderen bedenken zelf dat de groene kegels bomen kunnen zijn en bijvoorbeeld de oranje kegels vuur, enz. Ook zijn ze mooi te gebruiken op een thematafel of verteltafel. 

Grapat mandala 2

De Grapat Mandala loose parts lenen zich ook uitstekend voor reken- en telspelletjes. Jonge kinderen vinden het bijvoorbeeld ook fantastisch om alle figuren te sorteren (bijvoorbeeld in de Tinker Tray), dezelfde figuren bij elkaar of dezelfde kleuren bij elkaar.

Kortom, zeer geschikt en leerzaam voor zowel jong als oud! Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op!

Heel veel speelplezier met deze prachtige Grapat Mandala sets! En kijk ook eens bij alle andere producten van Grapat!

 

XOXO

Karin

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »