Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Top 10 Holztiger herfstfiguren

3 Oct 2020
door Karin

Top 10 Holztiger herfstfiguren

 

Na een fijne, soms wat hete zomer voelen we de herfst al aankomen. We ruimen de zomerkleding weer op en trekken weer een vest of een trui aan. Een teken dat we weer op zoek gaan naar warmte in ons huis. Ook wordt het weer vroeger donker en gaan de lampen of kaarsjes weer op tijd aan. Ik vind het toch altijd wel weer een gezellige, knusse tijd.

 

Niet alleen het bovengenoemde verandert, maar ook veranderen we weer onze seizoenentafel of maken we weer een fijn herfsttafereeltje op een mooi plekje in huis. En natuurlijk mogen daarbij de prachtige figuren van Holztiger niet ontbreken. Maar welke figuren zet je nu op een herfsttafel? Hieronder volgt een top 10 Holztigerfiguren passend bij de herfst!

(Klik op de titels voor weergave in de webshop)


1. Boom

Bomen kunnen natuurlijk in de herfst niet ontbreken. Dit zijn een van de belangrijkste elementen in de natuur die een grote transformatie doormaken in de herfst. In de herfst is het ook weer een heerlijk moment om op zoek te gaan naar mooie natuurschatten. En daar horen natuurlijk ook de eikels bij. De eikenboom is dan ook een mooie toevoeging op de seizoenentafel en mag zeker niet ontbreken! Het mooie van deze boom is dat hij eigenlijk het hele jaar kan!


2. Paddenstoel

Een paddenstoel kan in de herfst natuurlijk niet ontbreken. Allerlei verschillende soorten zijn weer te vinden in het bos of in de berm. Dat veel mensen paddenstoelen associëren met de herfst is niet zo heel gek. Paddenstoelen leven van de afbraak van levend en dood materiaal. In de herfst is er veel afbreekbaar materiaal beschikbaar in de vorm van gevallen bladeren en daarom zie je veel paddenstoelen.


3. Egel

Vooral in de herfst worden er veel egels gezien. In de herfst gaan egels extra veel eten en bouwen ze een vetreserve op, zodat ze gezond en dik aan hun winterslaap kunnen beginnen. Ze doen dat in een holletje, dat ze bekleden met een dikke laag bladeren.


4. Hert

Vanaf september zijn herten ook weer vaker te zien, maar vooral ook weer vaker te horen. In deze periode start de paartijd en is de bronstroep weer goed te horen.


5. Ree

In deze periode worden de territoria verlaten en worden er weer sprongen gevormd. Dus ook de kans op het zien van een ree is in de herfst groter. De dunnere roodbruine zomervacht verandert nu in een dichte, grijze wintervacht die hen tegen de koude, regen en sneeuw moet gaan beschermen in de winter. De herfst is ook de periode dat reeën zich in alle rust nog eens extra volstoppen met voedsel om met een goede vetlaag de winter in te gaan.


6. Eekhoorn

In de herfst is de kans om eekhoorns tegen te komen extra groot. Door de aanwezigheid van beukennootjes in de herfst zijn ook de eekhoorns weer flink actief met het opslaan van een voedselvoorraad.


7. Wildzwijn (Everzwijn)

Wilde zwijnen zijn in de herfstperiode ook weer meer zichtbaar. Dit vooral omdat ze flink aan het wroeten zijn in de grond op zoek naar voedsel om hun vetreserves flink op te bouwen voor de aankomende winter.


8. Vos

Ook de vos zal in de herfst meer zichtbaar zijn. Het bos zit vol met bessen en vruchten waar de vos heerlijk van smult. Ook zij bouwen hun vetreserves op voor de winter.


9. Roodborstje

Tijdens de herfst komen er honderdduizenden roodborstjes uit oostelijke en noordelijke streken op ons milde zeeklimaat af. Zij proberen hier een territorium te claimen, wat leidt tot felle gevechten op leven en dood met de achtergebleven Nederlandse mannetjes. Vaak denken we dat alleen de mannetjes zingen, maar roodborst-vrouwtjes zingen ook, vooral in de herfst.

10. Slak

In de herfst zie je heel veel slakken. Ze kruipen door de tuin en over de stoep. Op vochtige, donkere plekken gedijen ze goed. Als je een slak van dichtbij bekijkt zie je pas hoe mooi hij is!

 

Ik krijg er al helemaal zin in om even lekker het bos in te duiken op zoek naar mooie schatten voor op de herfsttafel om het vervolgens aan te vullen met deze prachtige figuren! Welk figuur zou jij het liefst op jouw herfsttafel zien?

 

XOXO

Karin

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »