• Lorem ipsum

De decembermaand (Sinterklaas)

30 Nov 2019
door Karin

De decembermaand

Hoeraaaa, daar is hij weer! De decembermaand… Of moet ik zeggen, pffff, daar is hij weer! Dat gevoel wisselt bij mij nogal eens af. Enerzijds is het een donkere maand met veel lichtjes, gezelligheid, dankbaarheid en veel liefde. Maar anderzijds is het zó donker, zó koud, en oh jee die cadeautjes, wanneer vieren we wat waar met wie en hoe, kortom… druk, druk, druk. Jullie zullen het vast herkennen.

Oh jee, die cadeautjes

Die vraag popt bij mij zo ergens in oktober al op. Want ja, als we bedacht hebben wat we willen gaan geven, dan is het toch ook zo weer half november als de Goedheiligman ons land binnenkomt. En dan vergeet ik het nog wel eens dat er dan ook een schoencadeau klaar moet zijn. Gelukkig was ik dit jaar ruim op tijd. Meestal zijn er 3 schoenmomenten voor 5 december. Wij kiezen het liefst voor 1 doe-cadeautje, 1 dit-hebben-we-nodig-cadeautje en 1 lekker-cadeautje.

Doe-cadeautje

Een doe-cadeautje is bij ons meestal een cadeautje waarmee ze creatief bezig kunnen zijn. Dat kan bijvoorbeeld verf, tekenkrijtjes of potloden zijn, maar kan ook heel goed een breivork (was vorig jaar een grote hit in de schoen), weef-/knoopster, klei of ander handwerk-/verbruiksmateriaal zijn. Ik vind het altijd zo geweldig om te zien hoe dat creatieve brein ineens geactiveerd wordt wanneer zoiets in hun schoen te vinden is. Uren en dagen achter elkaar kunnen ze er volop mee bezig zijn.

Dit-hebben-we-nodig-cadeautje

Een dit-hebben-we-nodig-cadeautje is vaak iets dat ze sowieso zouden krijgen. Dat kan zijn een paar sloffen, sokken, setje ondergoed of pyjama. Dit keer had ik voor de beide meiden sokken gevonden met hun favoriete figuurtjes (volgende maand zijn waarschijnlijk andere figuren favoriet, maar voor nu waren deze top!). Ook voor Sinterklaasavond hebben we vaak dit-hebben-we-nodig-cadeautjes, zo krijgt de oudste winterlaarzen voor naar school en de jongste haar eerste hoofdkussen. En beide worden ze nog blij gemaakt met een lekkere warme pyjama.

Lekker-cadeautje

Dit jaar heb ik me er makkelijk vanaf gebracht met het lekker-cadeautje. Dat is voor dit jaar een kleine chocoladeletter S, pepernoten, mandarijn en wat losse munt-chocolade. Ik had niet echt de puf om uitgebreid iets te maken (ik weet het, het kan ook simpel, maar dat voelt voor mij nog als uitgebreid op dit moment, dus dan kiezen we maar een keer voor de makkelijke weg). Toevallig kwam ik de kleine chocoladeletters tegen, maar dat had net zo goed een speculaaspop of taai taai geweest kunnen zijn. Wel hebben we afgelopen week pepernoten gebakken met de oudste en een vriendinnetje. Wat een zaligheid om dat samen te doen en het ruikt ook nog eens heerlijk!

Overige duurzame cadeautjes

Naast dat we voor nuttige cadeautjes kiezen, proberen we ook zoveel mogelijk duurzame cadeautjes te kiezen. Duurzaam kan natuurlijk op verschillende manieren. Dit jaar heb ik voor de meiden een aantal 2e-hands cadeautjes op de kop getikt, zelfgemaakte cadeautjes en uiteraard houten speelgoed/speelgoed met open einde. Het voordeel van speelgoed met een open einde is dat het jarenlang bruikbaar is. Het speelgoed wordt wat de kinderen willen dat het wordt en tijdens de verschillende leeftijdsfases wordt de fantasie op een steeds andere manier getriggerd. Zo werd vorige week de Wobbel omgedoopt tot stoomboot en stond er een wiebelig Pietje bovenop te zwaaien. Dat hadden ze vorig jaar nog niet kunnen bedenken.

                            

Ik hoop dat alle kinderen een onvergetelijke tijd zullen beleven. En als ik kijk wat ik de afgelopen periode heb mogen inpakken voor de Goedheiligman, dan kan het niet anders dan goedkomen. Ik wens dan ook iedereen een fijne Sinterklaastijd en daarna stomen we weer lekker door naar Kerst!

XOXO

Karin

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »