Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
Vakantie I.v.m. de junivakantie van onze kinderen is de laatste verzenddag op donderdag 6 juni.
De eerstvolgende verzenddag is op maandag 17 juni.
Jullie geduld wordt beloond met een 10% kortingscode: JUNIVAKANTIE *m.u.v. Grapat, Connetix en Stapelstein.
  • Lorem ipsum

De decembermaand (de weg naar Kerst)

20 Dec 2019
door Karin

De decembermaand

Allememaggies, wat vliegt de tijd. Zo zit ik me druk te maken over alles voor Sinterklaas en poef… Het einde van het jaar is in zicht. Gelukkig gaat het allemaal vrij soepeltjes dit jaar (laat ik niet te hard roepen), waardoor de tijd waarschijnlijk ook zo snel voorbij vliegt. Afgelopen week stond al grotendeels in het teken van Kerst. Ik heb weer mooie cadeautjes mogen inpakken en versturen, het hele huis in kerstsfeer brengen, zingen van de liedjes bij bijvoorbeeld het aansteken van de adventskrans en natuurlijk het kerstspel en de kerstviering op school.

Mooie cadeautjes

Ik kan echt intens genieten als ik weer een order binnenkrijg. Dan zie ik wat diegene heeft besteld en pak ik alles uit ons ‘winkeltje’ bij elkaar. Ondertussen denk ik al aan de kinderen die met kersttijd dit prachtige speelgoed in handen krijgen. Hoe zullen ze reageren? Gaan ze er meteen mee aan de slag? En wat hebben die kinderen toch toffe ouders/grootouders/ooms/tantes, enz. Want dat zijn degene die deze kinderen dit speelgoed gunnen. En om het een nog mooiere verrassing te laten zijn, probeer ik het met al mijn creativiteit zo mooi mogelijk in te pakken. Want dat kan hè, met onze inpakservice!

En als ik dan klaar ben met het inpakken van de pakketten, zit ik in zo’n lekkere flow dat ik daar in huis ook van wil genieten. Dus wat gaan we doen? Juist… De kerst naar binnen halen.

Kerstsfeer in huis

Dit jaar ging het iets minder snel met het huis in kerstsfeer brengen. Na een roerig jaar ben ik een aantal weken terug weer begonnen met re-integreren als kleuterjuf. En wat geniet ik er weer enorm van, maar naast dat genieten kost het me ook nog een hoop energie. Op de woensdag na het werk zijn we een kerstboom gaan halen, uiteraard de mooiste uitgezocht. Martijn had hem dezelfde avond nog in een emmer gemaakt, zodat ik hem meteen kon optuigen. Mislukt, haha… Ik was in slaap gevallen. De volgende dag dan maar een poging wagen. Weer mislukt! Dan de vrijdag maar mijn best doen om de boom op te tuigen. Nadat de boom een aantal keer flink had gewankeld, was ik er (na veel getier) van overtuigd dat het me nu was gelukt om de boom stevig in de emmer te krijgen en naar de woonkamer te slepen. Yes! En het versieren was ook nog eens gelukt. Maar toen….. Diezelfde avond zaten we nog even op de bank tv te kijken en net voor we naar bed zouden gaan, gebeurt dat wat je niet hoopt dat er ooit zal gebeuren. Juist… met een knal ligt de boom omver en ligt de woonkamer vol scherven. Al tierend trek ik de boom overeind, Martijn zorgt snel dat er een andere grotere pot en meer aarde komt en zo krijgen we laat op de avond de boom toch nog weer stevig in een andere pot. Alle scherven en aarde weer opgeruimd en nu eerst slapen, morgen kijken we wel verder naar de (geruïneerde) boom.

De volgende dag kom ik dit artikel tegen op Facebook. Het zal toch niet zo zijn hè?? En toch blijkt het waar, op exact hetzelfde tijdstip dat onze boom het loodje heeft gelegd, heeft er hier net over de grens een kleine aardbeving plaatsgevonden. Hoe bizar…. (maar ach, scherven brengen geluk moeten we maar denken). Goed, inmiddels staat de boom (stevig en wel), enkele kerststukjes, de adventskrans, de boompjes buiten en de krans aan de voordeur te pronken in heerlijk kerstsfeer! Daar ga je toch spontaan van zingen?

Samen zingen

Tijdens deze maanden staan niet alleen de lichtjes centraal, maar wordt er ook ontzettend veel gezongen. Voor elke viering zijn er prachtige liedjes. Zo zijn we bijvoorbeeld heerlijk aan het zingen bij het aansteken van de adventskrans. Het favoriete nummer dit jaar is ‘Stil nu!’. Ook op de school van onze dochter wordt er de dagen vooraf aan een viering veel gezongen en blijven de ouders (die kunnen en willen) de eerste 5 minuten van de ochtend in de klas om een aantal liederen samen met de kinderen te zingen. En dat werkt door zodra we weer allemaal thuis of onderweg zijn. Ik vind het heerlijk om samen te zingen en kan daar dan ook echt van genieten.

Kerst op school

Uiteraard wordt er natuurlijk ook kerst op school gevierd. In de ochtend wordt gelijk na binnenkomst het kerstspel opgevoerd. Zo geweldig om te zien hoe kleuters al zo opgaan in een rol die ze toebedeeld krijgen. Onze dame mocht dit jaar schitteren als engel. En wat deed ze het geweldig. Ze had er ook enorm naar uitgekeken, maar vond het wel gek dat ze tijdens het oefenen niet ook eens Maria mocht zijn. De laatste lunch voor de vakantie werd een heuse kerstlunch. Ook daar heeft ze enorm van genoten. En na de lunch was het tijd voor vakantie!

En nu op naar de kerstdagen! Het volgende waar we weer druk mee zullen zijn. Voor nu eerst weekend en ook een beetje genieten van de eerste vakantiedagen!

XOXO

Karin

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »